For the recipe in English please scroll down. For the recipe in Serbian click on the link - галете.
200 g socker
20 g vaniljsocker
5 ägg
500 g mjöl
5 g bakpulver
400 ml mjölk
Fäll ihop våffeljärnet och låt det bli varmt.
Vispa äggen, häll i socker och smör och rör till en smidig smet. Tillsätt vaniljsockret. Tillsät mjöl och bakpulver och blanda.
Rör till sist ner mjölken lite i taget tills smeten får en slät och mjuk konsistens.
Lägg ungefär 3 msk smet mitt på den undre laggen och stäng locket. Grädda våfflorna guldbruna i ungefär 3 min.
Lägg de färdiga våfflorna på ett galler.
Våfflor |
Waffles - basic batter
250 g butter (soft)
200 g sugar
20 g vanilla sugar
5 eggs
500 g flour
5 g baking powder
400 ml milk
Close and heat up the waffle iron.
Scramble the eggs and stir in the sugar and the butter to form a smooth dough. Add the vanilla sugar. Now add the flour and baking powder, and stir in.
Lastly, add the milk bit by bit and stir in until the dough has a smooth, soft consistency.
Place about 3 tablespoons of batter into the middle of each lower baking surface, then close the waffle iron. Allow each waffle to bake for about 3 minutes until golden brown.
Lay the ready waffles on a cake grill.
Waffles |
No comments:
Post a Comment